inspiratie

AM inside

AM inside is een mooi voorbeeld hoe je, soms verrassend eenvoudig, gebruik kunt maken van het Business Model van een ander bedrijf. Bij het ontwerpen van het Business Model van AM Coatings hebben we bijna letterlijk het concept van Intel Inside toegepast.

AM Coatings levert technologie waarmee je o.a. antischimmelverf maakt zonder gifstoffen te gebruiken. Een hoogwaardige, duurzame, maar onzichtbare technologie. Aan de verf die er mee gemaakt wordt is het niet te zien. Net zoals bij een processor van Intel, die onzichtbaar in de kast van de computer “verstopt” zit.

Door de technologie als merk (met de bekend klinkende naam AM Inside) in de markt te zetten worden het onderscheidend vermogen en de marktpositie versterkt. Dat geldt zowel voor
AM Coatings zelf als voor haar klanten die de technologie gebruiken. “Het mes snijdt aan twee kanten”

AM

Verffabrikanten die AM technologie gebruiken kunnen hun product beter en makkelijker onderscheiden van concurrenten die werken met oude, op giftige biociden gebaseerde technologie. Bekendheid van het merk bij de eindgebruiker zorgt er tegelijk voor dat de marktpositie van AM Coatings versterkt wordt.
Zo wordt technologische voorsprong “vertaald” in commerciële voorsprong. De technologie kan worden vervangen door die van een concurrent , maar niet onder de naam AM Inside.